След като в продължение на 17 години се справя със синдрома

...
След като в продължение на 17 години се справя със синдрома
Коментари Харесай

Можеше да е фатално: Селин Дион се натъпкала с медикаменти без рецепта

След като в продължение на 17 години се оправя със синдрома на скования човек, Селин Дион си спомни за здравословното си пътешестване.

56-годишната музикална суперзвезда разказа за прогресивните признаци, които започнали да се демонстрират в средата на 2000-те години, в това число мускулни конвулсии, затруднено дишане (и затова, пеене) и, най-сериозните, „ спешни “ епизоди, по време на които цялото ѝ тяло се сковавало, а това ѝ причинявало непоносима болежка.

Първият път, когато усетила конвулсия било преди близо 20 години. Тя била в Германия на турне.

„ Закусих и ненадейно започнах да чувствам конвулсия. Гласовите ми извършения утежниха ситуацията “, спомня си Дион, написа People.

Дион тествала най-различни медикаменти, вариращи от парни душове до лекарства без рецепта, и назначила срещи с лекари по уши, нос и гърло и офталмолози, всички от които били без резултат.

Тъй като признаците ѝ се засилили, певицата била посъветвана да приема медикаменти с рецепта, в това число мускулни релаксанти като Валиум (Диазепам).

„ Започнахме с два мг, с цел да забележим дали ще помогне, по-късно 2,5, по-късно 3, 15 и 50 “, сподели Дион, отбелязвайки, че резултата на лекарството почнал да отминава доста бързо и в един миг тя приемала по 90 мг дневно.

„ Можеше да е съдбовно. Не поставях под подозрение количеството, тъй като не съм доктор ", уточни тя. По думите ѝ тя пиела по 90 мг в продължение на няколко седмици, след което резултата отново почнал да му отшумява.

„ Не разбрах, че можех да си легна и да не се събудя. Всеки се учи чрез грешките си ", добави певицата.

Днес Дион съобщи, че е „ доста, доста щастлива “, че може да споделя наученото с другите.

„ Хората, които ме познават задоволително добре, знаят, че не съм приемала медикаменти единствено с цел да се дрогирам или тъй като съм се пристрастила “, акцентира тя.

След диагнозата си през август 2022 година, Дион стартира комбинирано лекуване, включващо лекарства, имунна терапия, вокална терапия и физическа рехабилитация пет дни в седмицата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР